Kosár

Vásárolni szeretne?

Regisztráljon, vagy jelentkezzen be!

Praktikus segítség

Kérdés esetén hívjon:

 

(0036) -20-9569-602

(A telefonnál: Németh Gábor)

email:

info@praktikusajandek.hu

Facebook

Partnereink

Hírek > Nagy kerékpár dinamó lámpa teszt

Nagy kerékpár dinamó lámpa teszt

2009. április 14., kedd

Abszolút újdonság a piacon az elem nélkül használható LED kerékpár lámpa.A gyártó pár perces tekeréssel órás üzemidőt ígér .Utánajártunk,hogy ez csak reklám,vagy igazi ajándék ötlettel gazdagíthatjuk kedves olvasóinkat.

 

A tesztet egy sötét helységben ,stílusosan este 8 órakor kezdtük.Felszereltünk 3 lámpát egy bicikli-kormányhoz hasonlító állványra,elétettünk egy órát az idő mérésére,majd jött a munka .Először 2 perc tekerést terveztem,de segítőim másfél percnél lebeszéltek a további tekerésről,így "hivatalosan 1,5 perc tekeréssel készítettük fel a lámpákat a "bevetésre".

A képen jobb oldali lámpát 1 LED-es világításra a középsöt 3 LED-es világításra,a bal oldalit villogóra kapcsoltuk.

8 órakor bekapcsoltuk a lámpákat,és magukra hagytuk a sötétben.Úgy gondoltuk,hogy másfél perc tekeréssel legalább 40-50 percet világít legalább az 1 Led-esre kapcsolt lámpa.Így kezdésnél,mint a képen is látható mind a három rendkívül erősen világított,nedm csak a „látszani”hanem a „látni”elvnek is megfelelően.
 
 
Na de lássuk,mi történt egy óra múlva?Igazábol semmi,azt leszámítva,hogy a három Led-es változat már kezdett
kicsit fáradni.A villogó és az 1 LED-es változat szinte semmit nem változott,bár hozzá kell tenni ezek igazából nem arra szolgálnak ,hogy az utat megvilágítsák,hanem ,hogy mi láthatóak legyünk.Ez nagyon fontos dolog,balesetmegelőzéssel foglalkozó szervezetek,nem győzik hangsúlyozni.
 
Újabb óra telt el.11 óra.Az előzö ellenőrzéshez képest szinte semmi változás,a fényerő csökken de mind a három lámpa még „fényesen teljesít”.Éjfél előtt úgy döntünk,hogy 24 órakor felfüggesztjük a kísérletet,hisz ha még akkor is világít valamelyik lámpa,akkor bőven túlteljesítjük a gyártó által előírt értékeket.
 
Éjfél van .Mind a három lámpa világít!!!Úgy döntünk,hogy mindegyiket átkapcsoljuk 1 LED-es üzemmódba.Az utolsó képen ez látszik.Sötétben vaku nélkül készítünk fotót,ahol jól látszik,mind a három lámpa kb.egyforma fénnyel világít!!!
 
Hihetetlen de másfél perces tekeréssel 4 órányi fényt kaptunk,és még nem lett volna vége,csak a mi türelmünknek.Nincs elem,nincs környezetszennyezés,csak egy kis „kézimunka”.

 

 

 Húú,belejöttünk a tesztelésbe.Másnap este 7 óra körül ismét lelkes „tekerők”gyülekeztek a lámpák körül.A kezdés és a helyszín megegyezik az előző tesztével,de a feltételek változnak.

Mind a három lámpa a leginkább energiafaló 3 LED-es változatban fog világítani,de míg az elsőt 1 percig ,a másodikat 3 percig ,a harmadikat 5 percig töltjük.
 
A nagy tekergetés után 8 órakor bekapcsoljuk a három lámpát,a jobbszálen az 1 perces ,középen a 3 perces ,bal oldalon az 5 perces.Hajrá..
Bekapcsolás után teljes fényár a helyiségben ,a 3*3 LED szépen bevilágít mindent. Hagyjuk magukra őket 1 órát.
 
9 óra,és a fény még mindig jelentős,bár az egyperces barátunkra már az út figyelését nem bíznám rá teljes mértékben,de a másik kettő még rendesen világít,na adjunk nekik még egy órát.
 
10 óra a kísérlet vége.Mind a három lámpa szépen világít,mind ez a vakú nélküli fotón látszik is.Azért véleményem szerit ekkor már érdemes egy kis rátekerés,mert látni a fényt ugyan jól lehet,de az út megvilágítása már nem az igazi.
 
Összegzés:elem nélkül(nem olcsó dolog!),csupán egy kis kézimunkával rendkívül praktikus lámpát kapunk.Ha hozzávesszük azt is,hogy vízálló,és a helyéről levéve még zseblámpakét is funkciónál,igazán tovább nől a tesztünk értéke.
 

                                                          Ja és szép is!

 

 

MINDEN, AMI ÉRDEKES

Ajándékozzon nyugalmat

Zen kertjének titkai.

Az UV sugárzás tesztje praktikus ajándékkal

A praktikus ajándékok kínálatában szerepel egy UV-mérő kulcstartó,melyet az extrém UV-sugárzás hatására teszteltük.

Nagy kerékpár dinamó lámpa teszt

Abszolút újdonság a piacon az elem nélkül használható LED kerékpár lámpa.A gyártó pár perces tekeréssel órás üzemidőt ígér .Utánajártunk,hogy ez csak reklám,vagy igazi ajándék ötlettel gazdagíthatjuk kedves olvasóinkat.