Kosár

Vásárolni szeretne?

Regisztráljon, vagy jelentkezzen be!

Praktikus segítség

Kérdés esetén hívjon:

 

(0036) -20-9569-602

(A telefonnál: Németh Gábor)

email:

info@praktikusajandek.hu

Facebook

Partnereink

Hírek > Ajándékozzon nyugalmat

Ajándékozzon nyugalmat

2010. február 11., csütörtök

Zen kertjének titkai.

 

A nyugalom kertje
 
„A minket körülvevő világ visszatükrözi azt amit sugárzunk kifelé”
 
A fenti idézet elsőre talán kicsit furcsának tűnhet rohanó, globális világunkban, de ha egy kicsit belegondolunk, bizony óriási az igazság tartalma . Egy ideges ember környezete szintén zavart , zaklatott , és visszatükrözi az idegességet, ugyanakkor egy nyugodt, kiegyensúlyozott ember szinte bevonzza ugyanezt a nyugodtságot.
Ugyanez a helyzet a minket körülvevő tárgyi környezettel. Ha tiszta, rendezett minden ez visszahat az énünkre is, míg ha káosz uralkodik otthonunkban, irodánkban, ugyanez átragad gondolatainkra is. Próbálja csak ki ! Hagyjon egy halom papírt a szobája közepén !
 
Ha a nyugalom és meditálás szavakat halljuk, valószínűleg eszünkbe jut a keleti kultúra, legyen az testmozgás, meditálás, kert berendezés. És mi is lehetne a kert rendezés egyik alapja, mint a híres Zen kertje.
 
De mi is a Zen kertje, melynek az „eredetije” a világörökség része, és a kiotói Ryoanji Templomban található, amely magyar fordításban „Békés Sárkányt” jelent ? A kert lenyűgöző , pedig nem tartalmaz semmiféle növényt, három oldalról fallal van körülvéve, a negyedik oldalon egy kis fa tornác húzódik. A mérete 30*10 méter. A kert homokfövenyét naponta gereblyézik, mégpedig úgy , hogy a sziklák mellett tökéletes köröket alkotnak, a fennmaradó részen pedig tökéletes egyeneseket húznak. 15 db szikla tartozik a kerthez, melyek közül egyszerre maximum 14 látszik . Úgy tartják, hogy a 15. szikla csak azoknak mutatkozik meg akik elérik a lelki megvilágosodást. A sziklák és a homoktenger jelentéséről számtalan elképzelés létezik, de az biztos, hogy aki ide eljut az megnyugszik, részévé válik ennek a varázslatos világnak. És , hogy mi okozza ezt? Létezik erre már tudományos magyarázat is, mely alapján a kert elrendezése, a tudatalattinkra hat , és ez okozza a végtelen nyugalmat. Egy azonban biztos, ez egy olyan világ, amit elkerülnek a változások, a homokba gereblyézett hullámok mind-mind az örökké valóságot , és az elmélyedést önmagunk tükrében szolgálja.
 
A Zen kertje talán távolinak tűnik, és sajnos fizikailag messze is van, de a lelkünkben közel kerülhetünk hozzá. Segíthetnek ebben az asztali „Zen-kertjei”, amely a praktikusajándék.hu-n is kapható A kis kertecskék ideális díszei lehetnek a lakásnak és az irodának. De tovább megyek , nem is csak díszek, hanem lelkünk tükrei is !!! A homokba gereblyézhetjük vágyainkat, a kövek megszemélyesíthetnek bármit, amit beléjük szeretnénk képzelni. Az egész elrendezés visszatükrözi személyiségünket, gondolatainkat. A „kertészkedés” nyugalommal tölt el, kitisztítja az elménket, kiránt minket a rohanó világ okozta stresszből. Rápillantva átélhetjük azt a nyugalmat, amit a kiotói ZEN Kertje áraszt.

MINDEN, AMI ÉRDEKES

Ajándékozzon nyugalmat

Zen kertjének titkai.

Az UV sugárzás tesztje praktikus ajándékkal

A praktikus ajándékok kínálatában szerepel egy UV-mérő kulcstartó,melyet az extrém UV-sugárzás hatására teszteltük.

Nagy kerékpár dinamó lámpa teszt

Abszolút újdonság a piacon az elem nélkül használható LED kerékpár lámpa.A gyártó pár perces tekeréssel órás üzemidőt ígér .Utánajártunk,hogy ez csak reklám,vagy igazi ajándék ötlettel gazdagíthatjuk kedves olvasóinkat.